НОВИНИ

Малки бензиностанции в Асеновград с рекордно ниски цени на горивата

Малките бензиностанции в Асеновград свалиха цената на дизела под психологическата граница от 1,60 лева за литър. Бензинът също е с най-ниска продажна цена от години насам. В момента на обектите с по-ниски цени се отчита повишен интерес и търсене, особено към масовите горива и газта.

bnt avatar logo
от БНТ
21:41, 26.02.2016
9863
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

По пътя между Пловдив и Асеновград цената на литър бензин варира между 1.90 и 1.77 за литър. Големите вериги твърдят, че не могат да свалят цената под този праг, защото режийните разходи за обектите са големи. На входа на Асеновград обаче три бензиностанции са в пряка конкуренция за най-ниска цена.

"При нас литър дизел се продава за 1.55, бензин за 1.67, газта за 73 стотинки литъра", обясни Петър Даскалов – зам.управител на бензиностанция,

"Каква е тайната на успешния бизнес модел."
"Закупуваш най-качественото гориво, залагаш минималното, което ти искаш да спечелиш, продаваш и работата върви", отговори той.

Управителите на малките бензиностанции твърдят, че не знаят за картелно споразумение, а дори и да е имало такова, участието в него за тях не носи полза. Затова разчитат на по-гъвкавата си ценова политика. Редовните им клиенти и опашките са най-добър атестат както за цената, така и за качеството на горивата.

"За много пари пълня, че е евтино."
"Реални ли са цените на горивата в момента?"
"Ами, според мене тука горе-долу са нормални, може би още трябва да паднат."

Само от пазара и от цените на едро зависи дали ще поевтинеят още горивата – твърдят търговците от Асеновград. И не се притесняват от нова конкуренция в бранша. Защото сметките им сочат, че потреблението при по-ниските цени се е увеличило значително.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ ще разчита на обновление на кандидатите за президент
ГЕРБ ще разчита на обновление на кандидатите за президент
Нови мантинели по пътя за Първенец
Нови мантинели по пътя за Първенец