Дрескод за Голямата среща

След няколко часа имаш важна среща. Дали да облечеш добрата стара класика, в която се чувстваш като във втора кожа, или да избереш ефектно стоящото ти (обаче не в твой стил) парцалче, купено в пристъп на умопомрачение?

След няколко часа имаш важна среща. Дали да облечеш добрата стара класика, в която се чувстваш като във втора кожа, или да избереш ефектно стоящото ти (обаче не в твой стил) парцалче, купено в пристъп на умопомрачение? Това е въпросът. Спри да сновеш пред гардероба! Нашият наръчник + помощта на най-елегантните звезди на Холивуд ще ти разкрият тайната как да изглеждаш блестящо секси при всеки повод!

Дрескод за Голямата среща


Има моменти, когато и най-самоувереното момиче на тоя свят, на което му отнема около 10 минутки да се приготви за излизане, се превръща в параноичка. Случвало ли ти се е да сновеш нервно между огледалото и гардероба час и половина и да кършиш пръсти "Защо точно днес не приличам на нищо и на всичкото отгоре нямам една свястна дреха?!"? Е, тогава знаеш, че по ирония на съдбата това става винаги преди събитие, на което държиш да изглеждаш перфектно. Как се постъпва в такава кризисна ситуация?

За начало, винаги следвай правилото на трите к-та – комфорт, красота и креативност – и няма начин да не бъдеш добре облечена. Защото не дрехата прави човека, а начинът, по който той я носи. Това е нещото, което виждат околните. Чувстваш се особено съблазнителна в нещо, или напротив – неудобно и неуместно, макар че знаеш, че ти стои перфектно? Това веднага се изписва в стойката, жестовете и излъчването ти. Ето защо е важно настройката ти на вълна 100% сексапил да започне още в момента на шопинга. Ще ти помогне следното супер лесно правило: вместо да си купуваш облекло, което да прикрие нещата в тялото ти, които не харесваш, избирай дрехи, които да подчертават любимите ти части. Ако подходиш към шопинга от този съвсем различен ъгъл, ще се сдобиеш с доста апетитен гардероб, който няма да "изчезва" предателски, точно когато имаш най-голяма нужда от него. Същото правило важи и когато се обличаш за конкретен повод – ако се съсредоточиш върху прикриването на дефектите, като нищо само ще ги подчертаеш и ще привлечеш вниманието върху дискомфорта си, което вече тотално ще съсипе всичко. И накрая, допитай се до външно мнение дали нещо, което смяташ за неустоимо секси, ти стои наистина неустоимо секси, а не е с "магистрален" привкус. Дотук е лесно и ясно, нали? А сега идва ред на конкретните съвети и примери за вдъхновение спрямо конкретния повод.

Дрескод за Голямата срещаСрещата - обяд

В каква атмосфера трябва да се впишеш?
За разлика от уговорката за по питие след работа или за вечеря, в тази среща витае една доза сериозност – ако щеш дори и поради факта, че автоматично се изключва разтапянето на ледовете с помощта на алкохол. Така че кодът на поведение и на облекло е ле-е-ка сдържаност – нищо супер екстравагантно, моля! Ако обядът е през седмицата, най-вероятно ще сте заобиколени от делово облекло и е чудесно да се впишеш именно в него. Докато през уикенда може да си позволиш доста по-голяма свобода, но отново без да се престараваш (не отиваш на дискотека, така че леко с грима и блестящите елементи!).   

Как да го направиш перфектно?
Възползвай се от облеклото, с което ходиш на работа. И преоткрий убийствения сексапил на снежнобялата риза, под която се подава парченце от бялата дантела на сутиена или елегантно потниче - всичко това, съчетано със стилен панталон. Прибави ниска обувка или класически чехли. Кейт Хъдзън, Гиунет Полтроу и Стела Макартни определено знаят как да извлекат най-доброто от костюма, когато им се налага да го носят, и са перфектни примери за подражание в този случай. Ако не са ти особено по сърце, проучи модния подход на J. Lo. към класическите ансамбли облекло - тя успява елегантно да изтъкне сексапила си с няколко стилни основни елемента от официалното облекло. При среща-обяд през уикенда заложи на удобството и неофициалността – замени панталона с дънки и запази снежнобялата риза. Не носи нищо прекалено изрязано.

Дрескод за Голямата срещаСрещата - "на кафе"

В каква атмосфера трябва да се впишеш?
Тя е доста близко до тази на срещата-обяд, но с тази разлика, че в нея има потенциал за заличаване на нотката сериозност. Тъй като действието се развива в късния следобед, ако не и привечер, ако разговорът потръгне, нищо чудно от кафетата в един момент да се премине на коктейли. В общия случай се втурваш към тази среща веднага след работа, но това не означава, че имаш извинение да пренебрегнеш фактора сексапил!

Как да го направиш перфектно?
Ако си прекарваш работния ден в костюм, преди да напуснеш офиса, се пъхни в тоалетната и смени ризата с блуза с палав елемент – дантела или прозрачна материя, или сложи нещо с V-образно деколте. Ако си в особено дръзко настроение, избери корсет. Особено готината част на този тип облекло е, че ако срещата не тръгне по ноти, просто ще си останеш по сако. Ако обаче в един момент се окаже многообещаваща, можеш да го свалиш и за секунди вълшебно да се преобразиш в супер прелъстително същество. Мила Йовович и Дженифър Анистън са царици на стила "Толкова съм секси за костюма си", както пееха Райт Сед Фред.

Срещата – в бара

Дрескод за Голямата срещаВ каква атмосфера трябва да се впишеш?
Фриволна, разбира се, предвид факта, че наоколо е пълно с хора, които са дошли да изпият по нещо и да пофлиртуват. Освен това обаче наоколо е пълно и с "конкуренция", дала най-доброто от себе си на олтара на суетата. Така че тук точно нямаш право на грешки, нито на половинчати приготовления. Как да стане така, че докато небрежно си седиш на бара с чаша мартини (със съблазнителен отпечатък червило) в ръка, главата ти ба-а-вно да се завърта от дружните погледи на мъжете?

Как да го направиш перфектно?
Камерън Диаз, Хали Бери и Сара Джесика Паркър са неоспорим моден пътеводител във вълнуващите, тъмни и задимени дебри на този тип събитие. По техния пример си сложи любимите шикозни дънки и прибави задължителната доза сексапил с блестящ, щедро изрязан топ. Финиширай мисията си съблазън-вид с обувки на висок и тънък ток (тъй като ще седиш, можеш да си позволиш най-неудобния, но пък и най-изящния си чифт). Остават само още две стъпки: 1. червило, което няма да остане цялото по чашата, след като отпиеш три пъти от нея и 2. вечерна чантичка-портмоне, която да побира ключове, портфейл и презервативи.

Дрескод за Голямата срещаСрещата – вечеря   

В каква атмосфера трябва да се впишеш?
Силно романтична, разбира се. Помисли си – само вие двамата в симпатично, стилно място, което предлага комбинацията от добра кухня и нужната доза уют и уединеност. Блазе ви!

Как да го направиш перфектно?
Това е перфектният случай да облечеш рокля. Особено ако действието се развива през гореща лятна нощ, тя ще добави елемент на нежност и романтика. Да вземем например Жизел Бюндхен, Кейт Мос и Кейт Уинслет – те са живото (и адски красивото) доказателство, че роклята работи еднакво перфектно и за супер слабите, и за по-закръглените дами! Така че без колебания избери нещо ефирно, женствено, сладко и съблазнително подчертаващо формите ти. Ако никой и нищо не може да те накара да облечеш рокля, я замени с по-официален панталон и "пипната" блузка. За финал се наметни с шал, вземи малка кожена чантичка и обуй чифт обувки/сандали на нисък ток или чехли.

Дрескод за Голямата срещаСрещата – на кино

В каква атмосфера трябва да се впишеш?
Задушевна. През повечето време сте на тъмно и освен това поне час и половина ще седиш неподвижно. Трябва да си облечена удобно, а не да подръпваш нонстоп ултракъсата си пола, понеже има опасност да ти се види бельото на дневните кадри на екрана. Или да наместваш твърде тясното потниче при всеки опит на другата страна да те прегърне, целуне и придърпа към себе си.

Как да го направиш перфектно?
Ако обичаш да носиш дънки, не им изневерявай точно сега – само не обувай прекалено впит модел, по който може да се види точната кройка на прашките ти. Комбинирай с маратонки, за да изглеждаш сладко небрежно, а не отчаяно стремяща се да се харесаш. Тениска с щампа - някакъв майтап, или на спортна тема например, която дискретно подчертава извивките на тялото ти, е перфектното финално допълнение от кръста нагоре. За съвети на тема стил и деним, направи справка с безспорната фаворитка в раздела – София Копола, която придава на най-небрежния стил на обличане невероятен сексапил. И с Чарлийз Терон, която знае как да се облече, за да се превърне в сладката съседка, кипяща от жизненост и умело загатната съблазън. Ако дънките не са твоят тип облекло, опитай милитъри мода – панталон с много джобове, ципове или капси, плюс ефектна тениска, само не прекалявай с металния елемент по себе си. Обувките трябва да са равни.

Срещата на плажа

В каква атмосфера трябва да се впишеш?
(Полу)голи тела и го-о-рещи градуси – има ли нужда да казваме нещо повече?!

Как да го направиш перфектно?
Нямаше да се навиеш на среща на плажа, ако не беше уверена в тялото си, нали така? Браво на теб! А сега извлечи дивиденти от прелъстителната гледка на голата ти кожа. Появи се в къса избеляла дънкова поличка и доста изрязано потниче, под което се вижда бански на екзотични хавайски цветя например. По желание може да прибавиш ефектна огърлица и шапка. Плажното мляко и гланца за устни обаче са задължителни!

Срещата – екшън

В каква атмосфера трябва да се впишеш?
Тази среща е известна още и като "Тестът" – човекът, който я предлага, иска да види доколко ще се впишеш в начина, по който си прекарва уикендите и свободното време. Така че умишлено те кани на планински преход, езда, рафтинг, скално катерене, скачане с бънджи, гмуркане и какво ли още не.

Как да го направиш перфектно?
Този път е въпрос на живот и смърт облеклото ти да е практично и удобно! Горчиво ще съжаляваш, ако се опиташ да изглеждаш особено секси, когато единственото, което ти трябва, са дрехи, предназначени за съответното занимание. Естествено, ако заниманието допуска опната по тялото блузка, не я заменяй с тениска тип чувал! Освен това отдавна има анцузи, които изглеждат супер шик и секси.

Дрескод за Голямата срещаСрещата – парти

В каква атмосфера трябва да се впишеш?
Това е най-доброто извинение, което ще имаш някога, за да му припомниш защо отивате като двойка, а не като самостоятелни електрони, блуждаещи свободно във флирт полето. Ще е пълно със зашеметяващи създания и сега е идеалното време да заемеш почетно място сред тях.
 
Как да го направиш перфектно?
Не си и помисляй да последваш дрескода на Кристина Агилера или Бритни Спиърс. Ще е пълно с техни копия – в свой собствен ущърб. По-умно ще е да почерпиш идеи от Джейд Джагър и Кайли Миноуг, въпреки че дъщерята на Мик Джагър твърди, че е приключила с обиколките от купон на купон. Твойта пътеводна модна цел е нещо, щедро изрязано, за предпочитане блестящо, дискретно привличащо вниманието, но и удобно. Съчетай го с дънки и висок ток, на който ще издържиш не само да стоиш цяла вечер, но и да танцуваш.

Дрескод за Голямата срещаСрещата – всичко-в-едно

В каква атмосфера трябва да се впишеш?
Ето това вече си е чисто предизвикателство! Да кажем, че ще обядвате някъде навън, после ще се срещнете с приятели на по питие у тях и ще продължите вечерта с купон по случай рожден ден в дискотека. Ами сега?

Как да го направиш перфектно?
Никол Кидман, Моли Симс и Кейт Бланшет са твоите модни музи при дадения разнороден маршрут. Облечи секси рокличка (може да е леко прозрачна, ако е достатъчно топло) или поличка + сатенена блузка. Нека част от бельото дискректно да се подава от деколтето. Сложи огърлица или висящи обеци за нужната доза денонощен блясък и съвсем ниски токчета. През деня дръж косата си прибрана на кок или опашка, а по залез я пусни. И не забравяй свежо ухаещ парфюм и червило, които да освежаваш на равни интервали време. Не е никак сложно, нали :)

Снимки: БГНЕС