Основна цел на биологичното земеделие

 Целта на биологичното производство на зеленчуци е по възможност да се съхранят и разширят естествените взаимоотношения в системата почва-растение-животно-човек, така че да станат излишни замърсяващите околната среда изкуствени торове и растително -защитни средства. 

КЛЮЧОВИ ДУМИ

• агроклимат – почвени и климатични условия на района • адаптиране – приспособяване • аерация – количеството на въздуха в почвата • балансирани сеитбообръщения – най-доброто редуване на културите в пространството и времето • биомаса – производството на междинни фуражни култури между две основни. Културите не се прибират, а се внасят в почвата за подобряване на плодородието й. • биологична активност – активиране на почвата чрез зелено торене • биологични отпадъци – отпадъци от домакинството • вертицилно увяхване – заболяване при доматите • продуктови бактерии – фиксират атмосферния азот и живеят в симбиоза с корените на бобовите култури • естествен ландшафт – стимулиране и развитие на полезните насекоми чрез съхраняване на естествената им среда на живот • естествен растителен екстракт –извлек от растение • зелено торене (сидерация) – заораване на някои растения в зелен вид

Ползвани материали от www.izoo.krakow.pl





{START_COUNTER}